< terug

Oplossen van crisis

Adagio helpt door vanuit de Human Dynamics u zicht te geven op wat verschillende persoonlijkheden en dynamieken nodig hebben om:

  1. zich begrepen en gehoord te weten;
  2. zich gewaardeerd en zeker te voelen;
  3. steun en richting te ervaren.

Een crisis is een plotselinge noodsituatie waarin uw functioneren of dat van uw bedrijf verstoord wordt. Het is uw taak de crisis te zien en er naar te handelen. In feite moet u zich voorbereiden op actie terwijl er in uw omgeving en uw eigen gemoed van alles gebeurt

Om in samenwerking een crisis te bezweren, de krachten te bundelen en niet verdeeld te raken moet u elkaar goed begrijpen. U heeft de taak om, ondanks wat er gedaan en gezegd is op zoek te gaan naar de intenties en ook de belangen van de ander. U hoeft geen bakzeil te halen, u kunt, evenals de ander, met opgeheven hoofd de crisis doorkomen. Ook als u op dit moment denkt dat daar geen mogelijkheden meer voor zijn.

Stelt u zich eens voor dat u het niet meer heeft over wie er gelijk had of in zijn recht stond. U weet weer waar u aan toe bent met elkaar en hebt weer ontdekt welke dingen u samen belangrijk vindt. Of u weet waar u elkaar niet meer kunt vinden en kunt daar uw conclusies uit trekken.

Het leven is hopeloos, maar niet ernstig.

Margot Schlosser
home home home home home home